Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Vitorlás hírek

Friss vitorláshírek főként a magyar eseményekről, résztvevőkről!

Friss topikok

  • 1VOLÁN: Tibi! ne csigázz, hogy volt tovább? eleve az volt, hogy naponta írsz... (2009.10.10. 22:06) Leutazás
  • Carrotfield: Mik a hírek ? (2009.10.06. 14:28) Tengeri Bajnokság 2009 - Restart
  • gpont007: Grat! (2009.05.18. 10:38) Évadnyitó 2009 – Kacor Király
  • gpont007: mi egy szar cikk. Írói és vitorlázó szempontból egyaránt. Szánalmas újság lett ez a Metro, mióta k... (2009.03.21. 07:02) Cikk a Metropol ujságban
  • gergelyfy: Követtem a VB eseményeit, de gratulálni csak most gratulálok. (bár személyesen nem ismerem a kitűn... (2009.02.08. 18:15) Gondolatébresztő

Rolex Miami OCR - VÉGE

2009.02.01. 22:05 | Pallus | Szólj hozzá!

Címkék: rolex miami ocr 2009 wright detre diana dido sailing world cup

Véget ért az év második világkupa versenye, a Rolex Miami Olympic Classes Regatta(OCR). Az ausztráliai helyszín után ezúttal az egyesült államokban mérték össze erejüket a vitorlázás elitjéhez tartozó versenyzők.

A Medal Race-ek ma friss, 15-18 csomó közötti szélben kerültek megrendezésre. Ezeken a rövid pályákon rövid, 30 perchez közeli futamokat tartottak.

Laser osztályban a brit Nick Thompson tartotta ellenfelét, a ciprusi Kontidest az egész futamon keresztül, így őrizte vezető pozícióját. A brit hatodik helyen futott be, ami elég volt számára a végső győzelemhez. A ciprusi izgulhatott, hogy Frunk Brad ne kerüljön a harmadik helynél előrébb. Ez azért is értékes volt, mivel ott loholt a kanadai Leigh Michael, aki a MR-en elért 2. helyével végül 4. lett.

Laser Radial osztályban a két amerikai top vitorlázó csatájára volt kilátás. Anna Tunnincliffe végig szépen örizte ellenfelét, és futott be a 3. helyen, így megszerezve az összetett elsőséget honfitársa Paige Railey előtt. Összetett harmadik helyre a végig szépen vitorlázó Jennifer Spalding érkezett. Az éremfutamot a dán Foght nyerte, aki szabad kézzel vitorlázhatott az esélyesség terhe nélkül.

Finnben a versenyben végig vezető Chris Cook és az angol Wright csatája tartotta lázban a nézőket. Wright a megnyert MR futammal biztosan utasította maga mögé a kanadait. Összetettben harmadik helyen végzett Zach Railey, aki úgy tűnik, bebizonyítja, hogy nem volt meglepetés a tavalyi pekingi jó szereplése. A 2007-es VB aranyérmes Trujillo és ezüstérmes PJ Postma 4. és 5. helyen finiseltek.

Star osztályban meglepetésre a Merriman Rick által kormányzott hajó szerezte meg az összetett győzelmet. Egy ismeretlen név, aki a semmiből a Star osztály élén találta magát. Szabo George második, Flavio Marazzi pedig harmadik lett. Azt meg kell említeni, hogy nekik bent maradt egy korai rajtjuk, amit nem tudtak kiejteni.

A 49er mezőnyben nem sokan fogadtak volna az osztrák győzelem ellen. Biztosan taktikázva 6. helyen futottak be, de ez is bőven elég volt a végső sikerhez. Az angolok második helye sem forgott veszélyben, mivel Alonso-ék nem tudtak csupán egy hellyel előttük befutni.

Férfi 470-ben maradt az állás. Az utolsó nap mindenki a másikra figyelt az élmezőnyben, így nem született helycsere. Nyertek a spanyolok, egy amerikai és az osztrák egység előtt. A MR-t a lengyelek nyerték, Piasecki kormányos vezetésével.

Női 470-ben nyertek a dánok, mondhatni simán. Az Erin Maxwell kormányozta hajó is izgalmak nélkül versenyezhetett, nem úgy a MR-ig harmadik helyen álló finnek. Őket egy hellyel előzte meg az utolsó futamon az amerikai Carapiet által kormányzott egység, így 0,01 ponttal ők bizonyultak jobbnak. Bosszantó lehet a finnek számára!

Női Match Race elődöntőjében Contiék 3-0-ra verte Tullochot egységét, míg a másik ágon Pedersen csapata szintén 3-0-ra verte MacGregorékat. A döntő Conti győzelemmel kezdődött, majd Pedersenék nyertek kettőt. A negyediket megint Contiék hozták, így az utolsó futamra maradt a döntés. Ezt végül Pedersenék húzták be, és nyerték az első olimpai match race osztály versenyét. A kisdöntőben MacGregor 2-0-ra nyert, így nem volt szükség a harmadik fordulóra.

Férfi RS-X-ben gyakorlatilag a verseny eleje óta ugyan ebben a sorrendben álltak a dobogón. Van Rijsselberge simán nyerte a MR-t, míg a magyaros nevű spanyol Pastor 3. helyével védte ezüstérmét. A portugál Rodriguesnek volt némi izgulnivalója, de végül egy 5. hellyel biztosította bronzérmét.

Női RS-X-ben egy magyar résztvevőért is izgulhattunk. Egy francia edző irányításával készül mostanság Detre Diana, aki részt vett már a pekingi játékokon is. Az első futamon rögtön a 6. helyen végzett, de aztán sajnos ezt a későbbiekben nem tudta megismételni. Végül folyamatos középmezőny beli vitorlázással a 14. helyen végzett a 23 fős mezőnyben. Az élen nem változott az eredmény, Alabau, Klapecka, Manchon maradt a sorrend.

A verseny weboldala, eredmények, képek: rmocr.ussailing.org/

A következő világkupa verseny helyszíne Mallorca, a Trofeo Princessa Sofea Trophy, ami április 4-11-ig kerül megrendezésre.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása