Naptár

március 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Vitorlás hírek

Friss vitorláshírek főként a magyar eseményekről, résztvevőkről!

Friss topikok

  • 1VOLÁN: Tibi! ne csigázz, hogy volt tovább? eleve az volt, hogy naponta írsz... (2009.10.10. 22:06) Leutazás
  • Carrotfield: Mik a hírek ? (2009.10.06. 14:28) Tengeri Bajnokság 2009 - Restart
  • gpont007: Grat! (2009.05.18. 10:38) Évadnyitó 2009 – Kacor Király
  • gpont007: mi egy szar cikk. Írói és vitorlázó szempontból egyaránt. Szánalmas újság lett ez a Metro, mióta k... (2009.03.21. 07:02) Cikk a Metropol ujságban
  • gergelyfy: Követtem a VB eseményeit, de gratulálni csak most gratulálok. (bár személyesen nem ismerem a kitűn... (2009.02.08. 18:15) Gondolatébresztő

I. Adriatic Challenge Tavaszi Regatta

2009.04.09. 07:45 | Pallus | Szólj hozzá!

Detre megszerezte első futamgyőzelmét

A Tavaszi Regatta negyedik napján három pályaversenyt rendeztek. A nyolc csomós szélnél erősebbet is el tudtak volna viselni a versenyzők, de ahhoz elég volt, hogy a vízi rendezőség elindítsa a futamot. Ez a pályaverseny meghozta a Detre S. T. első győzelmét. A kreutz bója kerülésénél még a Székely Antal kormányozta Surgicare csapata vezetett, Detre Szabolcs csak a negyedik helyen fordult. A hátszél vitorla bekötése nem ment igazán olajozottan, mert mindössze hatan vannak a csapatban, ami egy ilyen típusú hajón a pályaversenyen nem elegendő. Mégis az asso Európa bajnok az utolsó pályaszakaszon már az élen volt és nagyszerű csapatmunkával győzelemre vitte csapatát. Ez a pálya a Halti Sailing Teamnek is kedvezett, jó taktikával a második helyen végzett Haltenberger Péter csapata, míg az összetettben vezető Pomucz Tamás a Fekete Sereggel most a harmadikként érkezett. „Mostanra forrt össze a csapatmunkánk így a szezon elején. Elégedettek vagyunk a mai teljesítményünkkel, mindhárom futamban dobogós helyezést értünk el.” – nyilatkozta a Halti S. T. kormányosa.
 
Stefán Tibor is harcba száll
A második pályaverseny előtt Stefán Tibor, az Incognito Sailing Team kormányosa pimaszul megjegyezte, hogy miért nem rendelt jobb szelet a szervező. A futam végén már nem volt semmi gondja a széllel, amikor elsőként ért a célba. Az első bójakerülésnél még csak a negyedik helyen voltak, itt a Spirituss vezetett, mögöttük a BYC Fanatics. A befutónál már egyértelműen az Incognito állt az élen. A BYC Fanatics, Hercsel Erik kormányossal, egy helyet javítva a kreutz bója fordulóhoz képest másodikként végzett. A bronzéremért az utolsó pillanatig óriási csata folyt. Sokáig úgy látszott, hogy Tuss Miklós behozza hajóját Haltenberger Péter előtt, de a Halti Sailing Team kiváló hajrával győzedelmeskedni tudott, így ők szerezték meg a harmadik helyezést, ami sokat javít az összetett eredményükön. „Őszintén bevallva nem volt semmi koncepció a győzelem mögött. Próbáltam szélre vitorlázni, most minden összejött.” – mondta Stefán Tibor, az Incognito kormányánál. Az előző futamban diadalmaskodó, az 1980-as Olimpia résztvevője, Detre Szabolcs, most csak az ötödik lett. Pomuczék meglepetésre csak a hetedik helyen értek a célba. Mivel az ötödik futam után minden csapat kiejtheti a legrosszabb eredményét, ez a helyezés eddig nem rontott semmit a Fekete Sereg összetett első helyén.
 
A tigris napja
Ma egyértelműen a BYC Fanatics-nak állt a zászló. A csapat megtáltosodott, az első futamon a hatodikak lettek, majd szereztek egy második helyezést, végül megkoronázták a napjukat egy győzelemmel. Kabala figurájuk, a tigris is szerencsét hozott nekik, a parton a diadalmenetüket is tigrisbundába bújva ünnepelték. „Egy nagyon jó amatőr csapatom van, ami mostanra csiszolódott össze. Ma ráadásul szerencsénk is volt, minden rajtunk remekül sikerült, a győztes futamunkban pedig még jó oldalt is sikerült választanunk. Élvezet ezzel a csapattal vitorlázni.” – mondta Hercsel Erik kormányos, miközben már tisztította az esti vacsorához a friss kagylót.
 
Futam eredmények
Első pályaverseny
  1. Detre S. T. – Detre Szabolcs
  2. Halti S. T. – Haltenberger Péter
  3. Fekete Sereg – Pomucz Tamás
  4. Surgicare – Székely Antal
  5. Spirituss – Tuss Miklós
  6. BYC Fanatics – Hercsel Erik
  7. Incognito S. T. – Stefán Tibor
  8. Hyper S. T. – Fülöp Szilárd
  9. LP Média – Takács Viktor
  10. Corbolift S. T. – Holló Gábor
  11. Tutuola S. T. – Kovács Tamás
  12. Drink Team – Magyar László
 
Második pályaverseny
  1. Incognito S. T. – Stefán Tibor
  2. BYC Fanatics – Hercsel Erik
  3. Halti S. T. – Haltenberger Péter
  4. Spirituss – Tuss Miklós
  5. Detre S. T. – Detre Szabolcs
  6. Surgicare – Székely Antal
  7. Fekete Sereg – Pomucz Tamás
  8. LP Média – Takács Viktor
  9. Hyper Team – Fülöm Szilárd
  10. Corbolift S. T. – Holló Gábor
  11. Tutuola S. T. – Kovács Tamás
  12. Drink Team – Magyar László
 
Harmadik pályaverseny
  1. BYC Fanatics – Hercsel Erik
  2. Fekete Sereg – Pomucz Tamás
  3. Halti S. T. – Haltenberger Péter
  4. Incognito S. T. – Stefán Tibor
  5. Corbolift S. T. – Holló Gábor
  6. Spirituss – Tuss Miklós
  7. Detre S. T. – Detre Szabolcs
  8. LP Média – Takács Viktor
  9. Surgicre – Székely Antal
  10. Hyper Team – Fülöp Szilárd
  11. Tutuola S. T. – Kovács Tamás
 
Időntúli befutó
Drink Team – Magyar László
 
Összetett
  1. Fekete Sereg – Pomucz Tamás 9.0
  2. BYC Fanatics – Hercsel Erik 20.0
  3. Halti S. T. – Haltenberger Péter 23.0
 
További információ:
Balogh Anikó
Sajtófőnök
36 30 619 66 49
 

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása