Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Vitorlás hírek

Friss vitorláshírek főként a magyar eseményekről, résztvevőkről!

Friss topikok

  • 1VOLÁN: Tibi! ne csigázz, hogy volt tovább? eleve az volt, hogy naponta írsz... (2009.10.10. 22:06) Leutazás
  • Carrotfield: Mik a hírek ? (2009.10.06. 14:28) Tengeri Bajnokság 2009 - Restart
  • gpont007: Grat! (2009.05.18. 10:38) Évadnyitó 2009 – Kacor Király
  • gpont007: mi egy szar cikk. Írói és vitorlázó szempontból egyaránt. Szánalmas újság lett ez a Metro, mióta k... (2009.03.21. 07:02) Cikk a Metropol ujságban
  • gergelyfy: Követtem a VB eseményeit, de gratulálni csak most gratulálok. (bár személyesen nem ismerem a kitűn... (2009.02.08. 18:15) Gondolatébresztő

Optimist edzőtábor Koperben

2009.03.11. 23:52 | Pallus | Szólj hozzá!

Címkék: edzőtábor optimist byc koper vadnai

Ezen az edzőtáboron a magyar válogatott optimisteseken kívül részt vettek az olasz, szerb, osztrák, német és szlovén versenyzők is. Így összesen 40-en gyűltünk össze.

 

Végig összehangolt munka folyt a vízen a két olasz edző (Dragan és Maurizió) vezérletével, valamint jómagam és Török Peti tudásával.

A vízi gyakorlatokat minden nap 1 órás bemelegítő gyakorlatok, majd speed tesztek követték. Általában délben jött meg a szél-ami nagyon jó időt is hozott magával. A külföldi edző páros nagyon jól ismeri a helyi viszonyokat,és állították,ha sehol máshol nincs szél,akkor itt biztos van. Ez valóban így volt.

Az egy órás vízi gyakorlatok utána mi magunk (edzők) raktuk a pályát a srácoknak. 3-4 rajtgyakorlatot követően trapéz pályán versenyzett a 40 opés.

Minden nap kicsi 1-2 Bft-os, Északi-Északnyugati szélben gyakoroltunk, ahol örömmel tapasztaltam, hogy a mieink sokkal jobb hajóvezetést valamint rajtolásokat mutattak be, mint a válogatott többi tagja. Igyekszünk a rajtolásra nagy hangsúlyt fektetni, és ez meg is látszik a fiúkon. Spanyolországba ezt is sokat gyakoroltuk elmagyaráztam a helyes taktikáját, ők is megosztották problémáikat ezzel a dologgal kapcsolatban, és ami hibát láttam, azt igyekeztünk azonnal korrigálni.

Házi versenyek során rendre elől volt a mi 5 hajónk-amit örömmel láttam, talán Varga Dana volt az egyetlen kivétel, de az Ő kezében koránt sincs annyi óraszám, mint a többiekében.

Az első nap 4 a második nap 5 a harmadikon 4 és kedden is vitorláztunk 2,5 órát. Összesen:15,5 óra aktív vízen lét. A kis szeles vitorlázás minden trükkjét megmutattuk a fiúknak, akik a hátszeles szakaszokon meglepő dolgokat tapasztaltak.A vitorlák folyamatos állítására kértem mindenki a maximális sebesség elérése érdekében.

Benji: vitorlát cserélt (Blackbull helyett a jól bevált Radiál) aminek az eredménye, hogy nem volt ellenfele a magyarok közül.

Jonatán: új Olimpic Blue Light vitorlát használt ami láthatóan felgyorsította őt.

Balázs: a jól bevált lengyel J-sailst (Classis Blue) használja, amivel rettentő gyors és ez még élességgel is párosul.

Zsombor: a kisszeles menő, aki hétfőn a bátyja vitorlájával ment, amivel felgyorsult és ez meg is látszott futameredményein. (2,2,1!).

Dana: idén először szállt vízre, ezért aztán keresgélte a helyét, de később nagyszerűen vitorlázott ő is.

A vasárnapot az olasz Dragannal egy motorosban töltöttem, akiről kiderült hogy nemzetközileg is elismert edző és nem utolsó sorban rendes, és segítőkész velem.

El kell mondani, hogy az időjárás és a szél is nagyon kegyes volt hozzánk ezen a 4 napon, így remek edzést tudhatunk magunk mögött.

A fiúkat dicséret illeti, hisz sokkal fegyelmezettebben viselkedtek, mind a vízen, mind a parton, amit örömmel láttam és ezeket jó előjeleknek tekintem.

Nagyon fontos volt az edzőtábor, hisz március 6-8 között megkezdjük a válogató versenyeket Szlovéniában.

 

Perényi Miklós

 

forrás: www.byc.hu

Helyszín:         Koper (Szlovénia)

Időpont:           2009. 02. 21-24

Résztvevők:    Varga Dániel, Vadnai Jonatán, Vadnai Benjamin, Gyapjas Balázs, Gyapjas Zsom­bor

Edzők:            Perényi Miklós, Török Péter

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása