Naptár

március 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Vitorlás hírek

Friss vitorláshírek főként a magyar eseményekről, résztvevőkről!

Friss topikok

  • 1VOLÁN: Tibi! ne csigázz, hogy volt tovább? eleve az volt, hogy naponta írsz... (2009.10.10. 22:06) Leutazás
  • Carrotfield: Mik a hírek ? (2009.10.06. 14:28) Tengeri Bajnokság 2009 - Restart
  • gpont007: Grat! (2009.05.18. 10:38) Évadnyitó 2009 – Kacor Király
  • gpont007: mi egy szar cikk. Írói és vitorlázó szempontból egyaránt. Szánalmas újság lett ez a Metro, mióta k... (2009.03.21. 07:02) Cikk a Metropol ujságban
  • gergelyfy: Követtem a VB eseményeit, de gratulálni csak most gratulálok. (bár személyesen nem ismerem a kitűn... (2009.02.08. 18:15) Gondolatébresztő

Edzőtábor Zadar 2009.

2009.04.26. 22:32 | Pallus | Szólj hozzá!

 

Edzőtábor Zadar 2009.

Immár hagyományosnak mondható, hogy a THE csapata, amennyiben az időjárás nem engedi a balatoni edzések korai megkezdését, a szezon első edzőtáborát a horvátországi Zadarban tartja. Az elmúlt években kegyes volt hozzánk a hazai idő, de 2009-ben ez nem így alakult. Olyannyira nem, hogy a tervezettől eltérően a Horvátországot is érintő markáns hidegfront miatt, egy héttel később február 25-én tudtunk csak leutazni az Adriára.
A szerda délutáni gyors pakolás, majd Bajnokok Ligája meccs (kikapott a Juve Vince és Peti nagy bánatára 9) után indultunk neki az éjszakai utazásnak.
Négy cadet páros (Máté - Matyi; Gyuri - Bazsika; Áron - Lukács; Marci - Anna) és három 420-as csapat (Gergő - Balázs; Vince - Bálint; Peti - Ákos) próbált az éjszakai utazás során pihenni az autókban, több-kevesebb sikerrel, ami ennyi egymás nélkül töltött idő után nem volt egyszerű feladat. A csapatot Kanyicska család és Munka Laci kísérte el, akiknek ezúton is hálásak vagyunk a sok segítségért és az amúgy is jó hangulat tovább fokozásáért.

Edzőtábor Zadar 2009.

A reggeli érkezés, pakolás, szállásfoglalás és felszerelés után kihasználva a gyönyörű vitorlázóidőt (ÉNY 3-4 bft, 18 Celsius) azonnal vízre is szálltunk. A bemelegítő szakaszt követően, hosszabb közös menetekben próbáltak visszazökkeni a gyerekek a vitorlázás rejtelmeibe, elég nagy sikerrel.
A szokásosnak mondható manővertechnikai feladatokat is remekül teljesítették és a nap végére még több edzőfutamot is tudtunk tartani. Két kisebb borulástól eltekintve, nagyon biztatóan mozgott a csapat a vízen és örömmel konstatáltuk Morzsival, hogy a küzdőszellem és győzni akarás talán még nagyobb lett mindenkiben az elmúlt télen. A szép nap és finom vacsora után nem kellett altatót mesélni senkinek, elég hamar bevackolta magát mindenki az alkalmi otthonába.

Edzőtábor Zadar 2009.

Péntek délelőtt egész kicsi part menti szél alakult csak ki, amit kihasználva újabb perspektívából vizsgálhattuk meg a csapat jelenlegi állapotát, a leejtések és felélesedések tekintetében. Nagyon szépen, koncentráltan dolgozott mindenki, az idegőrlő körülmények ellenére és remekül alkalmazkodott szinte minden egység a gyenge szeles körülményekhez. Hazudnék, ha azt mondanám, hogy minden tökéletesen működött, de mindenki teljes erővel azon volt, minél jobb teljesítményt nyújtson.
Az ebédszünet alatt a tegnapi irányból felfrissült a szél és ez ismét vízre szólított minket. A terveinktől cseppet sem eltérve a komplexebb manővereket (spinacker levétel után élesedés; fordulások, halzolások) és közben hosszabb kreuz - hátszeles menetekkel a hajókezelést- és hajóvezetést gyakoroltuk, a már megszokott intenzitással. Természetesen a verseny sem maradhatott el, ami szinte mindig szoros eredményt hozott.

Edzőtábor Zadar 2009.

Az esti rövid szabadidőt többen tanulásra fordították, ezzel is bizonyítva, hogy a vitorlázás, mellett az iskolai kötelezettségeket sem veszik félvállról. A szombati nap időjárási forgatókönyve a péntekihez hasonlított. Látva a délelőtti akadozó üzemanyag elátást, előrehozott ebédszünetet tartottunk, de egy órakor már ismét a tengert ostromoltuk. Tovább tökéletesítettük manővereinket és egyre nehezebb szituációkban kellett a lehető legjobbra törekedniük a gyerekeknek. Az 1bft-os szélben jól lehetett gyakorolni a felhúzott svertes felélesedéseket és a páros fordulókat is. A szokásos edzőfutamok végén egy manschaft versenyt is rendeztünk, ami még magasabbra dobta a hangulat hőfokát és okozott néhány vidám percet. Anna és Szellem Bazsi lettek a manschaftok pillanatnyi királyai :!
Este előkészültünk a másnapi pakoláshoz, hogy hamarabb tudjunk indulni és mindenki rá tudjon hangolódni a hétfői iskolára, immár otthon.
Nagyon hasznos órákat töltöttünk a tengeren, maximálisan meg lehetünk elégedve a csapattal. Nagyon fegyelmezetten és odaadóan dolgozott mindenki és külön öröm volt, hogy a különböző hajók milyen jó partnerei voltak egymásnak. Folytatjuk tovább a munkát, de már Tihanyban, március első teljes hétvégéjén.
Gergő

 

 forrás: www.thesail.hu

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása