Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Vitorlás hírek

Friss vitorláshírek főként a magyar eseményekről, résztvevőkről!

Friss topikok

  • 1VOLÁN: Tibi! ne csigázz, hogy volt tovább? eleve az volt, hogy naponta írsz... (2009.10.10. 22:06) Leutazás
  • Carrotfield: Mik a hírek ? (2009.10.06. 14:28) Tengeri Bajnokság 2009 - Restart
  • gpont007: Grat! (2009.05.18. 10:38) Évadnyitó 2009 – Kacor Király
  • gpont007: mi egy szar cikk. Írói és vitorlázó szempontból egyaránt. Szánalmas újság lett ez a Metro, mióta k... (2009.03.21. 07:02) Cikk a Metropol ujságban
  • gergelyfy: Követtem a VB eseményeit, de gratulálni csak most gratulálok. (bár személyesen nem ismerem a kitűn... (2009.02.08. 18:15) Gondolatébresztő

I. Adriatic Challenge Tavaszi Regatta

2009.04.07. 08:42 | Pallus | Szólj hozzá!

Delfinek üdvözölték a mezőnyt

A Tavaszi Regatta második napján már kora reggel a kellemes áprilisi napsütés fogadta a versenyzőket, aminek azért örült a mezőny, mert egy hosszú túrafutamot kellett teljesíteniük. Az előző napi rövidebb túrán jól ráhangolódtak a versenyzők a tengerre, és persze a rajtnál is figyelmesebbek voltak, így érvényes volt az összes csapat futama.
A rajt izgalmasan alakult, a vasárnapi győztes Pomucz Tamás Fekete Serege egy kreatív taktikával az élre tört. Az első jel kerülésénél azonban a második helyre csúszott vissza, ahol átvette a vezetést az asso Európa bajnok Detre Szabolcs és csapata, harmadikként a Halti Sailing Team fordult, Haltenberger Péterrel a kormánynál. A csatározások hevében a versenyzők nagy része nem csodálhatta meg a delfincsaládot, de a két kis delfin a papa és a mama kíséretében kitartóan ugrándozott a versenyhajók között.
 
Detre és Pomucz páros versenyt vívott az élen
Az első kötelező sziget kerülésénél a mezőny már kettészakadt. A Hercsel Erik kormányozta BYC Fanatics S. T. nevető harmadikként átvette a vezetést, mialatt Detre és Pomucz egymással küzdött, de szorosan ott volt mögöttük az LP Média S. T. és a vasárnapi futam ezüst érmes Incognito S. T. is. Utánuk a mezőny legidősebb kormányosa, Tuss Miklós navigálta a Spirituss csapatát. A mezőny második felét az 1988-as Olimpia résztvevője és azóta is aktív vitorlázó, Székely Antal vezette a Surgicare csapatával. Ők teljesen más útvonalat választottak, mint az összes többi hajó. Ez a taktika jónak bizonyult, egy hellyel előrébb léptek, a futam végén hatodikként értek célba.
A táv felénél az élen már nagyon kiélezett küzdelem folyt. A két olimpikon Detre Szabolcs és Pomucz Tamás páros versenyt vívott egymással, belekényszerítve egyik a másikat különböző fordulókba, de a harmadik helyen a BYC Fanatics sem adta fel a harcot.
A cél felé közeledve már 20 csomó fölé emelkedett a szél sebessége, a szétszakadt mezőny első felében ugyan az a három hajó maradt. Végül a vasárnap is győzedelmeskedő Fekete Sereg, Pomucz Tamással a kormánynál ismét nyerni tudott. Szorosan mögöttük a Detre S. T. és a BYC Fanatics végzett. „Folyamatosan a Fekete Sereggel küzdöttünk, nagyon jó, kiélezett küzdelem volt. A hátszeles szakaszon Pomuczék mögöttünk voltak és mivel onnan frissült a szél, ők be tudták hozni a lemaradásukat. Ezután mi elrontottuk az orrvitorla felhúzást, innen már nem tudtunk javítani.” – mondta Detre Szabolcs a verseny után.
Stefán Tibor az Incognito S. T. kormányosa ezúttal eltaktikázta magát. A verseny felénél 100 méterre megközelítette a csapat az élbolyt, majd egy másik útvonalat választottak jó szél reményében. Ez végül 2 km hátrányt hozott nekik, így a keddi futamon minden tudásukra szükség lesz, ha dobogóra szeretnének állni a bajnokság végén.
A többszörös bajnok Tuss Miklós az utolsó előtti helyre esett vissza, mert kihagyott egy kötelezően előírt szigetkerülést, amit később korrigált, de ekkor már csak a 11. helyre ért vissza, ahonnan óriási bravúrral végül a 7. helyre hozta fel csapatát.
 
Futam eredmények
  1. Fekete Sereg – Pomucz Tamás
  2. Detre S. T. – Detre Szabolcs
  3. BYC Fanatics S. T. – Hercsel Erik
  4. LP Média S. T. – Takács Viktor
  5. Incognito S.T. – Stefán Tibor
  6. Surgicare – Székely Antal
  7. Spirituss – Tuss Miklós
  8. Halti S. T. – Haltenberger Péter
  9. Hyper Team – Fülöp Szilárd
  10. Tutuola S. T. – Kovács Tamás
  11. Corbolift S. T. – Holló Gábor
 
Időntúli befutó
Drink Team – Fedor Ferenc
 
 
További információ:
Balogh Anikó
Sajtófőnök
36 30 619 66 49

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása