Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Vitorlás hírek

Friss vitorláshírek főként a magyar eseményekről, résztvevőkről!

Friss topikok

  • 1VOLÁN: Tibi! ne csigázz, hogy volt tovább? eleve az volt, hogy naponta írsz... (2009.10.10. 22:06) Leutazás
  • Carrotfield: Mik a hírek ? (2009.10.06. 14:28) Tengeri Bajnokság 2009 - Restart
  • gpont007: Grat! (2009.05.18. 10:38) Évadnyitó 2009 – Kacor Király
  • gpont007: mi egy szar cikk. Írói és vitorlázó szempontból egyaránt. Szánalmas újság lett ez a Metro, mióta k... (2009.03.21. 07:02) Cikk a Metropol ujságban
  • gergelyfy: Követtem a VB eseményeit, de gratulálni csak most gratulálok. (bár személyesen nem ismerem a kitűn... (2009.02.08. 18:15) Gondolatébresztő

Brokernet-Uniqua Sailing Team sajtóanyag

2009.05.15. 08:41 | Pallus | Szólj hozzá!

Címkék: lisa litkey:farkas kékszalag2009

A BROKERNET-UNIQA Sailing Team tavaly már bizonyított a szakmai közönség előtt, amikor Litkey Farkas vezetésével győzelmet aratott a „legek” vitorlásversenyeként számon tartott Kékszalagon. A csapat az idei szezonra nagy reményekkel, valamint a gyönyörűen felújított Lisa vitorlással készül.

 
A napsütés a hazai vitorlássportba is visszacsempészte az életet, és hamarosan kezdetét veszi a sokak által várva várt balatoni szezon. A 40. Kékszalag kupát elhódító BROKERNET-UNIQA Sailing Teammel a legfontosabb versenyeken ebben az évben is találkozhatnak a vízi sportok szerelmesei. A sikerre külön garanciát jelent, hogy a csapat kapitánya a tavalyi évhez hasonlóan ismét Litkey Farkas lesz. Litkey Farkas az 1972-es müncheni olimpián válogatott vitorlázó édesapjától örökölte a szenvedélyét, azonban nem elégedett meg csupán a családi érdemekkel, a sokszoros bajnok hajós Európa legrégebbi tókerülő regattáján, a Kékszalag versenyen 2001 óta nem talál legyőzőre.
 
Névadó támogatók: BROKERNET és UNIQA
 
A BROKERNET Csoport és az UNIQA Biztosító ismét örömmel vállalta a névadó szerepét, hiszen mindkét társaság elkötelezett támogatója a hazai sportéletnek. A Biztosító és a BROKERNET Csoport Litkey Farkas csapata mellett az előző évek hagyományát fenntartva névadó szponzora a pénzügyi élet képviselőit felvonultató, immár 13. alkalommal megrendezésre kerülő BROKERNET-UNIQA Biztosítási és Bankár Kupának is.
 
 
„Munkánk során nap mint nap megtapasztaljuk, milyen szoros a kapcsolat egy kiemelkedő sport eredmény és egy sikeres üzleti teljesítmény között. Elhivatottság, következetesség, egészséges versenyszellem, összehangolt csapatmunka, folyamatos edzés és tanulás, mind olyan jelzők, melyek minkét terület működésének alapjául szolgálnak, s melyek elengedhetetlenek ahhoz, hogy időről időre megújulva, egyre innovatívabbak, egyre eredményesebbek tudjunk lenni. A BROKERNET Csoport számára megtiszteltetés, hogy több éve hazánk egyik legeredményesebb vitorlázója mögött állhat, illetve hogy egyik stratégiai partnerével az UNIQA Biztosítóval a balatoni vitorlásversenyek aktív résztvevője is lehet.”- fejtette ki az üzleti élet és a sport kapcsolatát Gecser Ottó a BROKERNET Investment Holding Zrt. vezérigazgatója.
 
Az UNIQA az új generáció biztosítójaként az innovatív biztosítási megoldások nyújtása mellett az egészségmegőrzést és a prevenciót ugyancsak vállalati filozófiája fontos elemének tekinti. Ertl Pál, az UNIQA Biztosító igazgatósági tagja hangsúlyozta, hogy nagy reményeket fűz a BROKERNET-UNIQA Sailing Team szerepléséhez, amely sikereivel tovább öregbíti a hazai vitorlássport hírnevét.
 
Felújított hajó segíti a csapatot
 
Litkey Farkas a BROKERNET-UNIQA Sailing Teamszezonindító sajtótájékoztatón elmondta, a csapat bízik a sikeres szereplésben, mind a Kékszalag, mind a többi hazai és nemzetközi versenyt illetően. Esélyeiket növeli, hogy ebben az évben egy teljesen felújított hajóval állnak rajthoz. A Lisa 1997-ben épült az olaszországi Patucelli műhelyben. Magyarországra 2003-ban került, tulajdonosa Dubi Zoltán, háromszoros – 2003, 2005, 2007 – Kékszalag-győztes. 2007-ben jelentős átalakításon esett át, amelynek során szélessége 4 méterről, 5 méterre növekedett, valamint új Pauger Karbon árbocot kapott amely másfél méterrel hosszabb az eredeti alumíniumnál. A hajó a mostani télen egészen megújult. Ormándlaki Zsolt és fia, Áron végezte a munkát, kitűnően. A festék lecsiszolása után a hajótest hibáit javították majd újrafényezték. A felújítás során kiderült, hogy a hajó korát meghazudtolóan egészséges. Az idén új Doyle vitorlázatot is kap. A hajótest, a rudazat és a vitorlázat alapanyaga egyaránt karbon.
 
Litkey Farkas arra is kitért, hogy a Kékszalagokon résztvevő hajókra kétévente más szabályok vonatkoznak. Páratlan évben tiltott a trapéz használata, a páros években engedélyezett. 2010-től pedig többtestű hajók is rajthoz állhatnak majd. „A BROKERNET-UNIQA Sailing Team minden évben a legesélyesebb hajót használja és a versenyzőket is a hajó kihívásainak megfelelően hívom meg a csapatba. Tizennégy-tizenöt emberről van szó. A tavalyi csapatból nyolcan indulunk az idén is. Többen visszatérnek 2007-ből és bizonyára lesz az idén is egy két új ember a fedélzeten.“ – árulta el a tapasztalt vitorlázó.
 
Litkey Farkas a legénység tagjai közül kiemelte Glódi Balázst, aki mind a nyolc alkalommal a Kékszalag-győztes csapat tagja volt – ő a génua és gennaker állítását végzi – és a hajó felújítását vezető Ormándlaki Áront, aki a hajó technikai felkészítését végzi, valamint a fordeck munkákat vezeti a vízen. A csapatot erősíti még Mónus Gyula is, aki 2003-ban soling Európa-bajnok volt, ő a fővitorla állításért és a felhúzó kötelek kezeléséért felel.   
 
A csapat legfontosabb versenyei 2009-ben:
 
XIII. BROKERNET-UNIQA Biztosítási és Bankár Kupa, június 6-7.
Izsák Szabolcs emlékverseny, június 20.
41. Kékszalag, július 3-5.
Budapest Bank Alkotmány Kupa, augusztus 22.
Sagem Infocomm Kupa, szeptember 5.
Félsziget Kerülő, szeptember 19.
Előkészítés alatt több nemzetközi verseny
 
Céginformációk:
 
A BROKERNET Investment Holding Zrt. Magyarország legnagyobb független pénzügyi tanácsadó vállalatcsoportja. A cégcsoport stabil gerincét az egymással szoros kapcsolatban álló tagvállalatok alkotják, melyek a befektetés-biztosítás-hitel-ingatlan területek négyes egységében segítik az ügyfeleket, hogy a tagvállalatok közötti szinergiákból minél magasabb szinten profitálhassanak.
A BROKERNET Csoporthoz tartozik az értékpapír-alapú befektetési-biztosítási konstrukciókat közvetítő BROKERNET Zrt., a független biztosítási alkusz PALLADIUM Brókerház Kft., a független piacvezető hitelközvetítő BANKBROKER Kft., a független ingatlanközvetítő PLATEA Kft., valamint a cégcsoport befektetési alapkezelő társasága a QUANTIS Investment Management Zrt.. A cégcsoport saját akkreditált belső oktatási központja BROKERNET Akadémia néven működik. A BROKERNET JÖVŐ ALAPÍTVÁNY 2009-től egységes rendszerben kezeli a vállalatcsoport társadalmi felelősségvállalási tevékenységét. A BROKERNET Csoportot 2009-ben a Superbrands Bizottság a „Kiváló Márkák” közé választotta, mely elismerés értékét növeli az a tény, hogy 82 ország közül elsőként hazánkban nyert ilyen díjat független pénzügyi közvetítő cég.
 
Az UNIQA Biztosító Zrt. az alapítása óta eltelt közel két évtized alatt a magyar piac hatodik legnagyobb biztosítótársaságává vált. Az egész országra kiterjedő értékesítési hálózattal rendelkezik, 2008 végén közel 680 ezer szerződést kezelt. 2008. évi bruttó díjbevétele meghaladta a 64,667 milliárd forintot. A Biztosító 1990 óta van jelen Magyarországon, 2003 novemberétől UNIQA Biztosító Zrt. néven. 2008-ban immár második alkalommal választották a legjobb magyarországi márkák közé, és az elsők között sikerült a Business Superbrands elismerést is elnyernie. Emellett a Figyelő Top 200 szakmai zsűrijének döntése alapján, a 2007-es gazdálkodási év eredményeinek elismeréseként az „Év pénzintézete” lett. Az UNIQA Biztosító Zrt. az egyik vezető közép-európai biztosítócsoport, az UNIQA Group Austria tagja. Az UNIQA- csoport közel 17.500 munkatárssal és üzletkötővel rendelkezik, díjbevétele 2008-ban meghaladta az 5,8 milliárd eurót. Fő tevékenységi területe Közép- és Kelet-Európa, ahol az évek során sok tapasztalatra tett szert, amely kiváló alapul szolgál a további dinamikus
 

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása