Naptár

március 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Vitorlás hírek

Friss vitorláshírek főként a magyar eseményekről, résztvevőkről!

Friss topikok

  • 1VOLÁN: Tibi! ne csigázz, hogy volt tovább? eleve az volt, hogy naponta írsz... (2009.10.10. 22:06) Leutazás
  • Carrotfield: Mik a hírek ? (2009.10.06. 14:28) Tengeri Bajnokság 2009 - Restart
  • gpont007: Grat! (2009.05.18. 10:38) Évadnyitó 2009 – Kacor Király
  • gpont007: mi egy szar cikk. Írói és vitorlázó szempontból egyaránt. Szánalmas újság lett ez a Metro, mióta k... (2009.03.21. 07:02) Cikk a Metropol ujságban
  • gergelyfy: Követtem a VB eseményeit, de gratulálni csak most gratulálok. (bár személyesen nem ismerem a kitűn... (2009.02.08. 18:15) Gondolatébresztő

Optimist - túl az első válogató versenyen

2009.03.16. 12:35 | Pallus | Szólj hozzá!

A legifjabbaknak, azaz az optimisteseknek elég korán kezdősik a szezon. Sőt, be sem fejezték a tavalyit, mert télen is folyamatosan, és főleg sikerrel járták a versenyeket. Eljött számukra az első válogató verseny szlovéniában.Időpont: 2009 Március 6-8.Helyszín: Szlovénia-Strunjan(Az Európa Bajnokság helyszíne).

Az idei év első válogató versenye kezdődött el a hétvégén Szlovéniában. A magyar válogatott mind a tíz tagja részt vett, és ezen belül is hat BYC-es opés is versenyezhetett azért, hogy ott lehessen a jövő évi Európa Bajnokságon.
 
A verseny fontossága miatt úgy gondoltam, hogy már érdemes a 1 nappal korábban a helyszínre utazni és bevitorlázni a leendő verseny helyszínét. Az edzés nagyon jól sikerült ahol 3 és fél órát tréningeztünk 3-4 Bft-os szélben és némi esőzésben. Az egyedüli lány a csapatban a 9 éves Varga Zsófi volt, aki nagyon ügyesen vitorlázott a fiúk mellett.
 
A versenyt kilenc futamra tervezték, amiből aztán csak ötre futotta a szél erejéből.
Az első nap némi várakozás után szálltunk vízre ahol mindenki szeme előtt csak a cél-és a legjobb négy magyar közé kerülés volt a cél. Gyenge délnyugati szélben csak a második rajtok sikerültek a négy csoportra osztott 128 versenyzőnél.
 
Látszott a csapaton hogy mindenki nagyon akar, küzd és hajt.Ennek meg is lett az eredménye, hisz Balázs futam győzelemmel, öccse Zsombor 3., Jonatán és Benji 5., valamint Levi 9. helyezése bizakodásra és nagyon jó folytatásra adhatott számunkra okot. Ezen a napon már több futamot nem rendeztek.Az esti megbeszélés, és finom vacsora zárta napunkat.
 
Szombaton jó idő, és a halasztás zászló várt minket a klubban, de nem sokáig, mert megjött a várva várt nyugati szél.A rendezők kis trapézpályát tűztek ki, ahol 4 futamot bonyolítottak le. Tudtam, hogy a válogatott többi tagja is mindent meg fog tenni a jó futam eredményekért, de a mieink hozzáállása példa értékű volt.
 
A rajttaktikát kidolgoztuk, vitorlákat beállítottuk, összemértünk. Kivétel nélkül, mindenkitől jó rajtokat láttam, amire aztán rendkívül ügyesen építették fel a taktikájukat válogatott vitorlázóink. A minél jobb abszolút eredményeket tűztük ki célul. Nagy versengés és csata folyt a magyarok közt, amit mi sem bizonyít jobban, hogy centiméterek döntöttek a célban.
 
A fekete zászlós rajtoknál sajnos Jonatán, Zsófi és Dana is begyűjtött egy korai rajtot. 
A szél iránya nem változott, így maradt ugyanaz a taktika, amit előre megbeszéltünk. Ezt igazolják is a remek futameredmények is.Balázs és Benji végig nagyon egyenletesen vitorlázott (ami elmondható a többiekre is), és küzdött a végső győzelemért.
 
A szombati nap végére ki is alakult a végső sorrend, hisz vasárnap szél hiánya miatt már több futamot nem rendeztek. A gyors pakolás, illetve motoros kivétel után bizakodtunk a korai díjkiosztóban, de ez sajnos egy kicsit csúszott-egész pontosan 17 órára.

 

forrás: www.byc.hu

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása