Naptár

március 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Vitorlás hírek

Friss vitorláshírek főként a magyar eseményekről, résztvevőkről!

Friss topikok

  • 1VOLÁN: Tibi! ne csigázz, hogy volt tovább? eleve az volt, hogy naponta írsz... (2009.10.10. 22:06) Leutazás
  • Carrotfield: Mik a hírek ? (2009.10.06. 14:28) Tengeri Bajnokság 2009 - Restart
  • gpont007: Grat! (2009.05.18. 10:38) Évadnyitó 2009 – Kacor Király
  • gpont007: mi egy szar cikk. Írói és vitorlázó szempontból egyaránt. Szánalmas újság lett ez a Metro, mióta k... (2009.03.21. 07:02) Cikk a Metropol ujságban
  • gergelyfy: Követtem a VB eseményeit, de gratulálni csak most gratulálok. (bár személyesen nem ismerem a kitűn... (2009.02.08. 18:15) Gondolatébresztő

I. Adriatic Challenge Tavaszi Regatta

2009.04.07. 18:30 | Pallus | Szólj hozzá!

Címkék: adria vitorlázás sailing adriatic challenge pomucz tamás

Fekvőtámasz verseny a parton

A Tavaszi Regatta harmadik napjára két futamot tervezett a szervező, egy rövid navigációs és egy pályaversenyt. A reggeli kormányos értekezleten még teljes szélcsend uralkodott, így Hantó István, a vízi főrendező halasztott. Mialatt a versenyzők várták a szelet, a parton többen fekvőtámasz versennyel múlatták az időt, amit a mezőny egyik sportos hölgy tagja nyert.
 
Pomucz előtt nincs akadály
Öt csomós szélben kezdődött végül a túrafutam, ami időközben 11 csomósra erősödött. A rajtvonalon Pomucz hátulról egy másik hajónak ütközött, ezért a versenyszabály értelmében egy 720 fokos fordulót kényszerült végrehajtani, ami jelentős hátrányt okozott a Fekete Seregnek. Professzionális csapatmunkával hamarosan már nem sereghajtók voltak, az élbolyba küzdötték magukat. Az LP Média S. T. nagyszerű taktikát választott, a part mentén haladva nagy előnyre tettek szert. Viszont az első sziget kerülésénél már a Halti S. T. volt az élen, mögöttük az LP Média majd Pomuczék. A hátszeles szakaszon már a Fekete Sereg vezetett, innen senki nem tudta legyőzni őket. Székely Antal, a Surgicare kormányánál jól és szigorúan dirigálta a csapatát, a legénység mégis elrontotta a hátszél vitorla bekötését, ezért egy helyet visszacsúsztak a második szigetnél. Itt egy merész manőverrel Tuss Miklós a második helyre kormányozta hajóját, éppen hogy elfért két riválisa, az LP Média és a Halti S. T. között.
A célba Pomucz Tamás Fekete Serege ért elsőként, majd kiváló hajrával a Spirituss lett a második. A harmadik helyért éles csatát vívott két hajó. Egy orrhosszal az LP Média haladt át előbb a célvonalon, majd Székely Antal a Surgicare csapatával, akik a mezőny közepéről érték el az előkelő negyedik helyezést. „A csapatba az iskolámból válogatom a tagokat. Mind nálam tanultak gyerekkorukban vitorlázni, így pontosan tisztában vagyok a képességeikkel. Mindannyian nagyon élvezzük a vitorlázást, szeretünk versenyezni, ez meg is hozza a sikert.” – felelte Pomucz Tamás arra a kérdésre, hogy mi a csapat sikerének a titka.
 
Az első pályaversenyen is a Fekete Sereg diadalmaskodott
A pályaverseny „lee” rajtjánál 7 csomós volt a szél erőssége. Az ilyen típusú futamon a mezőny egyszerre rajtol és egy előre kitűzött pályán megkerüli a bójákat. Ennek során mutatkozik meg igazán a jó csapatmunka. A kormányosnak gyors döntések sorozatát kell meghoznia, miközben egyszerre figyeli a szél változását és a mezőnyt is.
A rajtnál nem volt meglepetés, ismét a Fekete Sereg taktikázott a legjobban, azonnal az élre törtek. Székely Antal viszont nagyon megszorította őket, így az első bójánál már a Surgicare vezetett. Pomucz azonban nem adta fel és kiélezett küzdelemben megnyerte zsinórban a negyedik futamát is a Fekete Sereg fegyelmezett legénysége. A Surgicare, Székely Antal kormányossal szorosan mögöttük a második lett, majd a BYC Fanatics következett. „Látszik, hogy kezd összeszokni a csapat. Vannak a fedélzeten olyanok, akik még soha nem versenyeztek, kellett ez a pár nap, hogy olajozottabban menjen a munka, aminek most meg is van az eredménye.” – értékelte a csapat teljesítményét Székely Antal.
 
Futam eredmények
Túra verseny
1.      Fekete Sereg – Pomucz Tamás
2.      Spirituss – Tuss Miklós
3.      LP Média – Takács Viktor
4.      Surgicare – Székely Antal
5.      BYC Fanatics – Hercsel Erik
6.      Halti S. T. – Haltenberger Péter
7.      Detre S. T. – Detre Szabolcs
8.      Incognito S. T. – Stefán Tibor
9.      Hyper Team – Fülöp Szilárd
10. Corbolift S. T. – Holló Gábor
11. Tutuola S. T. – Kovács Péter
12. Drink Team – Fedor Ferenc
 
Pályaverseny
1.      Fekete Sereg – Pomucz Tamás
2.      Surgicare – Székely Antal
3.      BYC Fanatics – Hercsel Erik
4.      LP Média – Takács Viktor
5.      Halti S. T. – Haltenberger Péter
6.      Incognito S. T. – Stefán Tibor
7.      Detre S. T. – Detre Szabolcs
8.      Corbolift S. T. – Holló Gábor
9.      Spirituss – Tuss Miklós
10. Hyper Team – Fülöp Szilas
11. Tutuola S. T. – Kovács Péter
12. Drink Team – Fedor Ferenc
 
 
További információ:
Balogh Anikó
Sajtófőnök
36 30 619 66 49

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása